KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Krajská radní Blahová ocenila nejlepší klienty domovů pro seniory v pétanque

Krajská radní Blahová ocenila nejlepší klienty domovů pro seniory v pétanque

Přidáno 27. 8. 2017
www.kr-zlinsky.cz

ZLÍN – Svou kondici, bystrost i schopnost týmové strategie si při hře pétanque prověřili klienti domovů pro seniory ze všech moravských krajů, kteří soutěžili v 8. ročníku turnaje Morava Cup. Uskutečnil se tradičně ve Zlíně, v zahradě pořadatelského Domova pro seniory Burešov, který je příspěvkovou organizací Zlínského kraje.

Soutěže se zúčastnila krajská radní Michaela Blahová, zodpovědná za sociální záležitosti, rodinnou politiku a neziskový sektor, která byla přítomna samotnému závodnímu klání i následnému ocenění vítězů.

„I přesto, že se do hry zapojili lidé se zdravotním omezením, obdivovala jsem, že výkony byly mnohdy velmi profesionální,“ řekla Michaela Blahová, která také vyzdvihla skutečnost, že mezi pracovníky sociálních služeb, kteří s klienty trénovali a také je doprovázeli, byli zastoupeni lidé i mladší generace a hlavně muži, jichž je v této sféře zapotřebí. Radní poděkovala řediteli Domova seniorů Burešov Vlastimilu Zaydlarovi a celému kolektivu této příspěvkové organizace, který je „duší zde pořádaných turnajů“.

Zastoupeno bylo celkem 12 družstev z pěti moravských krajů: z kraje Zlínského, Olomouckého, Moravskoslezského, Jihomoravského a z Vysočiny.

První místo vybojoval Domov seniorů Třebíč - Koutkova, druzí se umístili domácí klienti z Burešova, třetí příčku obsadili soutěžící z Domova pro seniory Brno - Věstonická.

Oceněni byli také nejstarší hráči: Anežka Kolajová z DS Lukov (91 let) a Jan Vaverka z třebíčského zařízení (88 let). Cenou sympatie byla odměněna Marie Bulová z Třebíče (manželů Curieových) a Cenu Fair Play převzal domácí Miroslav Raška z DS Burešov.